Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2011. Július 20. 16:07, szerda | Kék hírek
Forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Motorosok, kerékpárosok figyelmébe

Motorosok, kerékpárosok figyelmébe

Motoros és kerékpáros balesetekkel kapcsolatos közlemény

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság baleseti adatai szerint 2011. június 1-óta felére csökkent a motorosok által okozott személyi sérüléses balesetek száma, ugyanakkor a segédmotoros-kerékpárral közlekedők négyszer (16) a kerékpárosok pedig másfélszer (22) több balesetet okoztak megyénkben, mint 2010. hasonló időszakában.
Az elmúlt hétvége adatai is - július 15-e és 17-e között 4 segédmotoros-kerékpárral közlekedő okozott balesetet - alátámasztják, hogy ezen járművezetők nem fordítanak kellő figyelmet a közlekedési szabályok betartására, figyelmetlenül, olykor nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel, esetenként ittasan közlekednek járműveikkel. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a segédmotorral, valamint a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy közlekedésük során fordítsanak különös figyelmet a követési távolság és az elsőbbségi jog betartására, mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladjanak járműveikkel, és alkoholos állapotban ne közlekedjenek. A motorkerékpár balesetek kapcsán az utóbbi napokban 2 baleset is történt, mikor a motorkerékpár vezetők az elsődleges adatok alapján nem okozói, hanem részesei voltak a baleseteknek. Mindezen balesetek megelőzése érdekében kérjük a gépkocsivezetőket, hogy főként az elsőbbségadással járó irányváltások, kanyarodások során fordítsanak fokozott figyelmet a motorkerékpárosokra.


Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
Sajtószolgálat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:45, szerda | Kék hírek

Tizenkét éves lányt gyilkolt meg egy férfi Nyíregyházán

Tizenkét éves lányt fojtott meg egy 32 éves férfi Nyíregyházán, a gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették - közölte a honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden.

2024. Szeptember 21. 09:26, szombat | Kék hírek

Illegális benzinkút működött egy fehérvári kamionmosóban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya tíz férfit fogott el egyszerre, akik részt vettek a jogellenes üzletben. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják.

2024. Szeptember 19. 08:08, csütörtök | Kék hírek

Élőben követték a biztonsági kamerán, így kapták el a kerékpártolvajt - Videó

Összesen kilenc bringát vitt el a tolvaj.